Religion – en laddad fråga i Svergie?!

Religion har, oavsett vad vi tycker om det, blivit en viktig faktor i samhället. Möt religionsjournalist Anna Lindman och religionsprofessor David Thurfjell i en exklusiv utbildningsdag om religion i Sverige idag.

Sveriges status som ett av världens mest sekulariserade länder har förändrats i grunden. Religion har, oavsett vad vi tycker om det, blivit en viktig faktor i samhället. De flesta företag, kommuner och organisationer och företag står dock oförberedda inför situationen och saknar kunskap om vad det innebär och hur det nya läget ska hanteras. Denna okunskap skapar inte bara onödiga konflikter, den kan till och med vara potentiellt farlig och ekonomiskt kostsam.

Med hjälp av två av Sveriges främsta auktoriteter på området – religionsjournalist Anna Lindman och religionsprofessor David Thurfjell – erbjuder vi en utbildningsdag som både  ger en aktuell bild av läget och ger svar på de mest brännande frågorna. Dessutom ges konkreta verktyg för vardagens möte med religion.

En skräddarsydd utbildningsdag som erbjuds företag, kommuner och organisationer som möter uttryck för religion i sin vardag. Utbildningsdagen kan erbjudas under tids 15 augusti – 15 november 2018.

Anna Lindman

Religionsjournalist och programledare bland annat känd från SVT:s livsåskådningsprogram sedan drygt 15 år. Nu senast med serien Meningen med livet.

David Thurfjell

Professor i religionsvetenskap vid Södertörns högskola samt författare till boken Det gudlösa folket, de postkristna svenskarna och religionen.

Information

  • Ledare: Anna Lindman, David Thurfjell

Jag vill veta mer

Om oss

Kerstin Enlund

Kerstin Enlund är beteendevetare med trettio års erfarenhet av chef- och ledarskap främst inom idéburen sektor. Under nästan 20 år har hon som förbundsrektor lett och drivit ett omfattande förändrings och utvecklingsarbete i Studieförbundet Bilda. Kerstin har också stor erfarenhet av ordförande och styrelseuppdrag inom olika organisationer. Hon är vidareutbildad inom teologi och filosofi och är diplomerad psykosyntesterapeut vid Psykosyntesakademin samt har en musikterapeutisk utbildning. Kerstin är certifierad i bland annat Förändringens fyra rum och Value.

Åsa Ahlqvist

Åsa Ahlqvist är beteendevetare och pedagog med mångårig chefs- och ledarerfarenhet. Under de senaste 20 åren har olika chefsroller och ledaruppdrag varvats med teoretiska och praktiska fördjupningar inom ledarskap, kommunikation, hälsa och arbetsliv. Hon har också rustat sig med en rad användbara verktyg och metoder bland annat genom certifiering i Förändringens fyra rum, Value och Enneagrammet - för arbete med förändringsprocesser, värderingsbaserad utveckling och fördjupad självinsikt för individ, grupp och organisation.

Mer om oss och de vi jobbar med

Kontakta oss